Kilátás a Tapolcai-medencére a Kísérleti-erdő felső tisztásáról.Balról:Tóti-hegy, Gulács, Őrsi-hegy, Badacsony és Szigliget

Java is disabled in your Browser!
 www.silvavitae.hu

 

A terület botanikai felmérése folyamatos, jelenleg elsősorban az edényes növények körében végezzük.(Minden ilyen irányú önzetlen segítséget, kutatási szándékot szívesen fogadunk, ha az nem zavarja az eredeti célok elérését!)

Az őshonos növényfajok listája sem tekinthető lezártnak, egyes taxonok eltűntek közülük, míg olyanok is lehetnek, amelyeket eddig nem találtunk meg, vagy határozásuk bizonytalan, mivel bélyegeik nem egyeznek a használatban levő határozókban leírtakkal. A lista csak az erdő és a kertek területén, az utóbbi 15 évben talált taxonokat tartalmazza.(Részletes lista itt .)

A közvetlen környék és távolabbi területek botanikai kutatása is a tevékenységi körünkbe tartozik. Ezzel elsősorban más szervezetek és kutatók munkáját segítjük (MTA ÖBKI: IBOA-program, Farkas Sándor flóratérképezési munkája, Millennium Seed Bank Project, stb.).

Bár nem tartozik szorosan a botanikához (de annak ismerete nélkül reménytelen!), a"parlagfű-kérdéssel" is foglalkozunk, főleg amiatt, hogy a jelenlegi túlpolitizált, ellenségkép-festő hozzáálláson változtatni lehessen. Bár ez elég reménytelennek látszik, talán lehet változtatni a szemléleten!

kapcsolat: vita@silvavitae.hu

Vissza a főoldalra

© Dr.Takács Géza, Nemesvita
vissza az elejére