A Pál utcai fiúk átka   

 

     Az igazat megvallva, nem tudom, volt -e a fiúknak bármilyen hosszútávú átka a Füvészkerttel kapcsolatban, amikor elvették tőlük a Grundot. Ha volt, az nagyon hatásos lehetett, mert úgy tűnik, szépen kezd kibontakozni, működésbe lendülni annyi év után.
     Egy felhívást kaptam a napokban, több helyről is. Íme: Felhívás! (részletek itt )    
Ilyen ügyekben általában a "nem zörög a haraszt-elvet" alkalmazom. Többnyire beválik!
    Sajnálnám, ha ebben az esetben is igazam lenne! Hol vannak már a Pál utcaiak, vagy a Vörösingesek! Ősellenségük, a Nagy és Mindentbeépítő Grundfaló viszont hízik, dagad. Már úgy is mondhatnánk "amerikaiul", hogy "túlsúllyal küzd". Létformája az építésnek álcázott pusztítás. Parkok, játszóterek, rétek, erdők, szóval, ami csak egy kicsit is zöld, annak a "civilizálása", ami aszfalt, beton, épület formájában jelentkezik.
     Vajon, mit akar civilizálni a "nem rentábilis" Füvészkert helyére? Valószínűnek tartom, hogy egy Lakópark a Természetben-szlogennel fémjelzett förtelem lenne belőle. Lehet, hogy Nemecsek Lakópark? Ez ugyan nem valószínű. Nemecsekék ugye, azzal a csupa kisbetűvel....! Szegény mamáját is prostituálták az ominózus filmben!
     De ez csak a kezdet! Úgy belelkesedtem, újabb, nem rentábilis intézményeket is ajánlok!
    Például, ott az Állatkert. Lehetne mondjuk párt-székház. Egy természetközeli, akármilyen pártnak. Az biztosan rentábilis valakiknek! Ráadásul, a majmok maradhatnának!
    A magyar kultúra is egy nagy pocsékoló! Ott van mindjárt a Nemzeti Múzeum. Mekkora helyet foglal, aztán csak az a sok dohos kacat van benne. Pedig egy tök jó multiplex lehetne a helyén. Aztán az a sok hülye színház, könyvtár, meg ilyen őskövületek! Mi ez, ha nem a Versenyszellem és Piacgazdaság galád arculköpése! Le velük! Azzal is , aki már lent van. Éljen a PÉNZ!
    Aztán, ha lesz belőle sok, majd veszünk rajta értékpapírt!
    Ja, mégy egy ötlet: ez az ország, ami a mienk, ez sem rentábilis! Kellene csinálni belőle egy eukonform euszemétlerakót!
Az ám a BIZNISZ!


                                                                Dr. Takács Géza

A cikk a Környezetünk Magazinban ( www.kornyezetunk.hu) is megjelent.

 Vissza a főoldalra